Tejszínes gombás penne
Hozzávalók:
olívaolaj
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
4 dl tejszín (kb)
250 dkg csiperke gomba
só, bors
rozmaring
tárkony
kakukkfű
200 g penne tészta
A tésztát al dentére főzöm. A serpenyőt felmelegítem, beleöntöm az olívaolajat. A vöröshagymát megtisztítom, kockára vágom, beledobom a serpenyőbe, a fokhagymákat fokhagymanyomóval belenyomom, és üvegesre párolom. A gombákat megmosom megtisztítom, felvágom, majd hozzáadom a hagymákhoz, s megfonnyasztom. Ezután sózom, borsozom, megszórom őrölt rozmaringgal, tárkonnyal, és kakukkfűvel, s felöntöm a tejszínnel. Addig rotyogtatom, míg be nem sűrűsödik. Egy krémes, selymes, leheletnyit édes szószt kapunk, ami Isteni finom. Összekeverem a tésztával, és ez krémes szósz lágyan körülöleli.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése