vasárnap, március 13

 jöjjön egy újabb finomság 

Meggylekváros zaboskeksz

Hozzávalók:

30 dkg liszt

20 dkg vaj
15 dkg cukor /barna cukor
2 tojás
15 dkg zabpehely
2 k.kanál szódabikarbóna
1 citrom reszelt héja
1-2 csipet őrölt fahéj
20 dkg meggylekvár / vagy bármilyen más lekvár ami otthon van

Egy dkg vajat megolvasztok egy kislábosban s pár perc alatt megpirítom rajta a zabpelyhet, majd sütőpapírra teszem, hogy kihűljön.
A maradék vajat a cukorral habosra keverem, hozzáadom a 2 tojást, és tovább keverem, míg habos nem lesz.
A zabpelyhet, a lisztet, a szódabikarbónát, a fahéjat és a lereszelt citromhéjat hozzáadom a cukros tojásos vajhoz, és elkeverem. Majd ebből a masszából golyókat formázok, sütőpapírral bélelt tepsire teszem őket úgy, hogy legyen köztük hely, majd kicsit a kezemmel kilapítom a golyókat.
180°C sütőben aranybarnára sütöm őket.
Miután kihűltek, két darabot összeragasztok az meggylekvárral.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése