vasárnap, február 19

Almás Fahéjas Brownie Túrótorta !!!



Szóval. Ez valami csoda!!! Hmm... Isteni! Egy brownie alap, azon egy réteg túró, majd egy réteg fahéjas alma, majd megint egy réteg túró, és végül kakaópor.

Ami kell hozzá: 

A töltelék: ide nem írok arányokat, mert ezt csak úgy érzékkel ... ;)

1 1/2 nagy alma
nádcukor
fahéj 
egy fél citrom leve

Az almát megpucolom, vékony szeletekre vágom, meglocsolom a citrom levével, megcukrozom, és meghintem fahéjjal, majd félreteszem.

A brownie-hoz:

100g étcsoki (én 85%-osat használtam)
1-2 ek kakaópor
130g vaj
2 tojás
170g cukor (én nádcukrot használtam)
70g liszt

Az étcsokit vízgőz felett felolvasztom, közben a cukrot és a megolvadt vajat habosra keverem, majd hozzáadom a tojásokat, és a lisztet, tovább keverem, hozzáadom a kakaót, ezzel is jól elkeverem, majd végül az olvasztott csokival is jól kikeverem.
Sütőpapírral bélelt tortaformába öntöm, és 175-180°-os sütőbe teszem. 20-25 pecig sütöm, majd hagyom kihűlni.

A túrókrém:

500g túró
200g tejszín
cukor (ízlés szerint)
1/4 vanília kikapart belseje
egy fél citrom kifacsart leve
egy zacskó zselatinfix

A túrót a tejszínnel kikeverem (kézimixerrel), majd megcukrozom, meglocsolom a citromlével, hozzáadom a vaníliát, és a zselatinfixet, és eldolgozom.

Amikor a brownie kihűlt, e túrókrém egyik felét rákenem, aztán ráteszem az almát, majd a maradék túrót is rákenem, végül pedig megszórom kakaóval.
Hűtőbe teszem minimum 2 órára. 
( a képek elég gagyik.. nem volt valahogy jó sem a fény, sem a tál, sem az asztal... na de mindegy... a lényeg azért látszik így is)





Tegnap úgy volt kimegyek Flórámhoz Pécelre, volt valami farsangi sejhajj az ovisai is felléptek, de eléggé pocsék lett a hangulatom, úgyhogy lemondtam. Helyette megleptem magammal egy kis ezzel azzal. :)) 



Ma végre megnéztük a Spartacus Vengeance 4. részét.. hát imádom ezt a sorozatot... már alig várom az 5. részt, visszatér benne állítólag Gannicus az egyik nagy gladiátor ... :)) http://spartacushun.blogspot.com/
Szép estét . 

8 megjegyzés:

  1. atyaég de jól hangzik ez a torta recept!!
    a gyűrű is nagyon szép, amit rosszhangulat ellen vettél! :)

    VálaszTörlés
  2. wááááá... az első komment :DD háhááhááá :D
    Óh köszi, akartam valamit sütni, volt itthon túró, így jött a túró torta, á dobjuk fel egy kis brownie-val, de azért ne legyen olyan csokis, mert barátom nem szereti annyira a csokit(normáális?) viszont az almás sütiket annál inkább.. így adott volt bele az alma :)
    a gyűrű nekem is annyira tetszik!

    VálaszTörlés
  3. :):) igen az ilyenekből mindig valami tuti sül ki, amikor körbenézünk otthon miből gazdálkodhatunk és akkor nézzoda ez nagyon klassz lesz!! ki is próbálom a hétvégén!! nem annyira szeretni a csokit férfiak körében tényleg nem normális tevékenység!! :D

    VálaszTörlés
  4. Elronthatatlan! majd írd meg milyen lett! :))
    a tortaforma nekem 20-on valahány centis, szóval nekem nem túl magas a brownie, de egyáltalán nem gond, teljesen elbírja a túrót a töménysége miatt :)
    jaa, s ne csodálkozz, ha mikor beleöntöd nem folyik szépen szét, majd sütés közben fog!

    VálaszTörlés
  5. beszámolok majd :) uu köszi, hogy írtad, van hogy készítés közben többször is szívrohamot kapok, hogy ez meg milyen állagú, tejóég! de aztán többnyire mindig normális dolgok kerülnek ki a sütőből! :) mondjuk volt olyan is, hogy a mézeskalács úgy ragadt, hogy nem tudtam formázni, mondom egy kis liszt nem árthat meg biztos..hát még februárban is olyan kemény volt, hogy jégkorongnak is simán elment volna :)

    VálaszTörlés
  6. :DD na igen! a mézeskalács amúgy nagy lutri! én már nem is hiszek semmilyen mézeskalács receptnek! váltottam, és -finn fűszeres süteményt csinálok mézeskalács helyett. az íze kb ugyanolyan, és sokkal egyszerűbb, meg tuti puha marad :D

    VálaszTörlés
  7. hűű kell az a recept :) elkészült hétvégén a túrós süti, atomanti!! isteni finom! több mint valószínű, hogy a top 5ös listám tagja lett!! :) köszönjük szépen :)

    VálaszTörlés
  8. Komolyaan? De jóóó!! látom is raktál fel képet, meg "odatettél" vagy mi .. :D Örülök!! Nincs mit, nagyon szívesen!! nem is tudom elmondani ez milyen jó érzés! valahogy nem olyan, mint mikor receptet cserélsz az ismerősökkel, valami sokkal izgisebb :D

    VálaszTörlés